Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام جمعه اردبیل گفت: بالا رفتن اجناس غیر متوقف بر دلار اجحاف بزرگی بر اقشار متوسط و پایین است و توان تنظیم زندگی را از آنها می‌گیرد. ۲۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۸ استانها اردیبل نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، و به نقل از دفتر نماینده ولی فقیه در استان اردبیل، آیت‌الله سیدحسن عاملی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهر اردبیل اظهار داشت: شعار امسال ما حسینیان آذری، شعار ماندگار حسین بن علی یعنی "ولکم فیّ اسوة" است و من این شعار را برای تمام آذری‌های جهان اعلام می‌کنم، دنیا بداند الگوی ابدی و جاودانه آذری‌های جهان، حسین است و ما، پا جای پای حسین خواهیم گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: حسین(ع) سه پیام مهم دارد؛ اول، لزوم رهبریت صالح، دوم، مبارزه با ظلم و استبداد تا آخرین قربانی و آخرین قطره خون، سوم، عدم پذیرش ذلت و زورگویی و عزیزماندن و لو تمام عزیزان از دست برود و فشار از حد بگذرد و کل دنیا بر علیه حسین باشند، در کربلا فشار و جنایت هرچقدر بیشتر می شود، حسین و خطبه‌هایش حماسی‌تر می‌شود و حسین را در محاصره قرار دادند اما او از فتح و ظفر صحبت کرد و ذلیل نشد و فرمود بر مرگ من دست پیدا می‌کنید ولی هرگز بر از بین رفتن مجد و محو عزت من دست نخواهید یافت.

نماینده مردم استان اردبیل در مجلس خبرگان رهبری افزود: آذری‌های جهان در هر کجا هستند باید عزیز باشند و با عزت زندگی کنند و با عزت بمیرند و ذلت را به زندگی خود راه ندهند و عملا بگویند "هیهات منا الذلة".

عاملی گفت: این هفته نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل گفت" ایرانی‌ها را چنان خفه می‌کنیم که دو دستی هرچه سلاح دارند به ما تحویل بدهند" آنها 40 سال است به ما می‌گویند شما را خفه می‌کنیم! من در جواب این خانم یک سخن نغز دارم؛ گویند چاقویی بسیار نفیس، قیمتی و عتیقه دست کودکی بود و مردی شیاد می‌خواست او را گول زده چاقو را از دستش بگیرد به همین جهت چشم و ابرو و دهن خود را کج و قیافه‌اش را عبوس کرد تا کودک بترسد و چاقو را در اختیار او قرار دهد کودک با دیدن تهدید و قیافه کریه آن مرد نابکار گفت نترس نترس سرت را نمی‌برم! من به این خانم می گویم اول کربلا و عاشورا را مطالعه کن تا بدانی که با چه ادبیاتی با ایرانی ها صحبت کنی.

خطیب جمعه اردبیل تصریح کرد: در شعارهای کربلا عزت موج می‌زند، در هیچ انقلابی همانند نهضت حسینی خبر از عزت مداری نیست؛ وقتی مرگ حل شد عزت و حماسه شکل می‌گیرد.

وی اظهار کرد: جامعه اسلامی باید در سطح کلان، برنامه‌ها و نظام تربیتی را طوری تنظیم کند که روح عزت در جامعه نمیرد و همه افراد باید چنان تربیت شوند که عزت در عرصه فردی و اجتماعی و بین‌المللی مطالبه اصلی آنها باشد.

عاملی افزود: زمامداران خودسر دنیا از این سه پیام به شدت می‌ترسند و لذا از حسین، نهضت حسینی، دستگاه حسین، عزاداری برای حسین و از حسینیه‌ها و اجتماعات حسینی می‌ترسند ما باید این سه پیام را  به دنیا مخابره کنیم راه آن اجتماعات بزرگ است؛ روز تاسوعا و عاشورا تمام آذری‌های جهان اجتماعات بزرگ تشکیل دهند.

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل بیان کرد: عزاداری از شعائر است و ما شعیره پنهان نداریم اگر حاکم قلعه را ببندد و داخل قلعه نماز جمعه بخواند بعضی از فقها می‌گویند باطل است چون پنهان کاری با شعیره بودن نماز جمعه سازگار نیست خداوند از ما اجتماع می‌خواهد؛ حسین از ما اجتماع می‌خواهد؛ این اجتماع، اجتماع لبیک است و به هر سه پیام حسین لبیک می‌گوییم.

وی گفت: یکی از وظایف حاکم اسلامی این است که نگذارد زمینه ذلت برای کل امت و برای فرد فرد امت پیدا شود، دشمن در صدد ذلیل کردن و استخفاف ماست همان کاری که فرعون کرد در اینجا وظیفه دولتمردان است که با مدیریت صحیح، دشمن را ناکام و عزت مسلمان را حفظ کند، در این خصوص از دولت محترم مطالباتی داریم از جمله اینکه در تنظیم قیمت اجناسی که متوقف بر دلار نیست دخالت جدی کند.

عاملی تصریح کرد: بالا رفتن اجناس غیر متوقف بر دلار اجحاف بزرگی بر اقشار متوسط و پایین است و توان تنظیم زندگی را از آنها می‌گیرد؛ تولیدکنندگان یک محصول در تهران جمع می‌شوند و با هم تبانی می‌کنند که قیمت محصول را بالا ببرند دولت هم تماشا می‌کند.

امام جمعه اردبیل اظهار کرد: عدم تامین مواد اولیه صنایعی که به محصولات پتروشیمی متوقف است یک خطای بزرگ از طرف دولت است در حالی که ریش و قیچی در مورد محصولات پتروشیمی دست دولت است هم تامین خوراک پتروشیمی‌ها با قیمت یارانه‌ای و هم صادرات آن بدون همکاری دولت مقدور نیست و دولت هرچه دستور دهد آنها مجبور به اجرا هستند.

وی تصریح کرد: دولت از اینکه کالاهای اساسی را با دلار چهار هزار و 200 تومانی به حد کافی تامین کرده، جای تشکر است اما مایحتاج مردم فقط کالاهای اساسی نیست.

خطیب جمعه اردبیل گفت: از اینکه وزیر کشور دیروز به استانداران استان‌های مرزی و گمرکات دستور داده که از خروج کالاهای اساسی جلوگیری شود، تشکر داریم؛ عجب است که کالاهای یارانه‌ای به صورت کامیونی از تمام مبادی خروجی کشور خارج می‌شد و دولت ما تماشا می‌کرد و تازه دیروز متوجه فاجعه شده‌اند.

عاملی افزود: متاسفانه با خبر شدیم فردی که باعث شکل‌گیری موسسات مالی ورشکسته شد و 20 هزار میلیارد از آن جهت بر دولت تحمیل و به نقدینگی کشور اضافه شد، به یک سمت مهم اقتصادی نصب شد، او باعث شورش‌های اخیر در سال گذشته بود که از مشهد در اثر اعتراض سپرده‌گذاران شروع شد؛ ارتفاع قیمت ارز و عدم نظارت بر مصرف ارز چهار هزار و 200 تومانی از جمله خرابی‌های کار اوست، اینگونه اقدامات دولت، دهن کجی به شعور مردم است و مردم انتظار جدی محاکمه چنین فردی را دارند نه اینکه سمت خطیر به ایشان داده شود.

وی بیان کرد: عدم مدیریت منابع انسانی در کشور بدترین صدمه را به کشور زده است و عزل و نصب‌های سیاسی و جناحی، کشور را به نقطه بحران می‌رساند.

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل اظهار کرد: سپاه با موشک نقطه زن شهر کویه در اقلیم کردستان عراق را هدف گرفت و اقتدار نظامی و علمی خود را اثبات کرد، ارزش علمی و نظامی این حرکت استثنایی است و درس بزرگی برای کردهای تروریست، حکومت اقلیم، آمریکا، عربستان و اسرائیل داد.

عاملی گفت: در این ماجرا خیانت و نفاق حکومت اقلیم کاملا روشن است و آنها باید به نحوی متنبه شوند در حالی که ایران در زمان صدام به مسئولان فعلی اقلیم، نهایت لطف و رحمت را کرد.

وی تصریح کرد: تروریست‌های اکراد، برداشت غلط از خویشتن داری ایران دارند، آنها خیال می‌کنند که کشور ما متاثر از سیاست‌های جدید آمریکا و ترامپ است و توان مقابله با تحرکات آنها را ندارد؛ آنها تبلیغ می‌کردند که ایران ضعیف شده و حالا بهترین موقع است که مناطق کردنشین ایران به میدان فعالیت احزاب کردی تبدیل شود، این فکر شوم باید از ذهن آنها بیرون می‌رفت و سپاه با اقتدار این کار را کرد.

امام جمعه اردبیل افزود: وقتی تروریست‌ها به مجلس و حرم امام حمله کردند اگر سپاه مقر داعش در دیرالزور را نمی‌زد تلقی آنها این می‌شد که ایران عاجز از رد فعل است در نتیجه حملات آنها نقطه پایان نداشت.

عاملی تصریح کرد: احزاب کردی معاند و تروریست اخیرا آن چنان جری شده بودند که با تشکیل مرکزی به عنوان مرکز هماهنگی و فعالیت مشترک احزاب کردی در اقلیم کردستان ادعا می‌کردند که در آینده نزدیک می‌توانند مثل مناطق کردنشین سوریه اداره محلی مناطق کردنشین ایران را به دست بگیرند!

وی اظهار کرد: حالا نه فقط اکراد تروریست بلکه اربابان آنها در آمریکا، اسرائیل و عربستان خوب فهمیدند که "این دم شیر است به بازی مگیر".

انتهای پیام/ ت

R41374/P1336/S6,49/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۱۸۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاحات ، راه برون رفت از بحران مهاجرت سرمايه های انسانی

 فاطمه تقوی رمضانی ؛ عصرایران - در عصر ارتباطات كه ظهور اینترنت مرزهای جغرافیایی رو در نوردیده،جهانی شدن برسبك زندگی اثر می گذارد و فناوری های ارتباطی برنگرش های اجتماعی،‌ سیاسی اقتصادی و فرهنگی تاثیر می گذارد زیرا هنگامی كه روابط اجتماعی بین مردم از سطح ملی به سطح جهانی گسترش می یابد ‌زمینه برای یكپارچه شدن جوامع ملی در یك جامعه جهانی فراهم می آید

درسالن انتظار مدعو منتظر زمان جلسه نشسته ام، چند نفر گرم صحبت در خصوص راه های دریافت ویزای تحصیلی و مهاجرت هستن، عمق شیفتگی سخنرانان از لحن صدا پیداست، این روزها مهاجرت نقل هر محفلی است! گویا،‌ رفتن مرهم ناامیدی است و به یك موضوع روز و یك اتكد اجتماعی و فرهنگی برای همه اقشار جامعه از نخبه، چهره، برخوردار مالی تا كم برخودار تبدیل شده است.
 
به گزارش رصد خانه مهاجرت ایران کشورهای آمریکا، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا (شامل فرانسه، سوئد، هلند، آلمان)، استرالیا، ترکیه جزو مقصدهای اصلی ایرانیان برای مهاجرت هستند، البته كشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عمان و امارات هم به لیست اضافه شده اند. سری به یكی از آژانسهای مهاجرت می زنم، كاتالوگ ها را ورق می زنم مقایسه شرایط تحصیلی، كار، میزان دریافت دستمزد احتمالی همسطح با مدرك تحصیلی و جلوه های دیدنی جالب انگیزبود.

پدیده مهاجرت عبارتست از جابه جایی مردم از مكانی به مكان دیگر به علل وعوامل مختلف ازجمله شرایط نامساعدی مانند مسائل سیاسی، کمبود غذا، بلایای طبیعی، جنگ،بیكاری و یا عوامل مساعدی مانند آزادی های سیاسی، درآمد بیشتر، امكانات بهداشتی،‌ رفاه و..

 پدیده مهاجرت ریشه ها و زوایای مختلف اجتماعی، ‌اقتصادی،‌ سیاسی،‌ فرهنگی دارد، در دهۀ 1960 و 1970 انگیزه اصلی مهاجرت، کمبود بازار کار و شغل غیرقابل قبول برای افراد ماهر و در دهۀ 1980 انگیزه اصلی فرار مغزها به بهره وری بالاتر و درآمد بهتر کارگران ماهر در کشورهای در حال توسعه مربوط میشد و از دهۀ 1990 تاکنون انگیزه اصلی به دلایل فردی برمی گردد.

مهاجرت افراد با صلاحیت نسبی از کشورهای در حال توسعه به کشورهای توسعه یافته به معنای انتقال سرمایۀ انسانی و اتلاف هزینه است. كه این موجب کاهش انباشت سرمایۀ انسانی، کاهش کارائی سرمایه های فیزیکی، تنزل بهره وری و افزایش هزینۀ تولید کالاها و خدمات و درنهایت سبب انقباض عرضه کالاها و خدمات، افزایش تورم و ایجاد اخلال در سیاستهای اقتصادی و توسعه ای کشور خواهد شد. 

امروزه مهاجرت به معضلی برای كشورهای در حال توسعه از جمله ایران تبدیل شده است رصدخانه مهاجرت ایرانیان می‌گوید که تعداد ایرانیان دارای شغل در خارج از کشور برای هشتمین سال متوالی افزایش یافته و از ۴۹ هزار نفر در سال ۲۰۱۳ به حدود ۷۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۱ رسیده است از طرف دیگر ایران به علت شرایط ژئوپلتیكی و مجاورت با همسایه شرقی خود(افغانستان) به كشوری مهاجر پذیر هم تبدیل شده كه مسائل اجتماعی،‌ سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خاص خود را دارد كه فراخور این مقاله نیست. 

مهـاجرت نخبگـان تعادل جهانی را بر هم زده و باعث میشـود تـا كشـورهای فقیـر همچنـان فقیـر بـاقی بمانند البته در ادبیات اقتصادی ازوجوه ارسالی به عنوان منبع مهم درامد برای کشورهای در حال توسعه و سود مستقیم حاصل از مهاجرت یاد میشودكه این وجوه ارسالی میتواند اثرات منفی کاهش در سرمایۀانسانی ناشی از مهاجرت را برای کشور مبدأ کاهش دهد كه در مورد ایران این وجوه قابل مشاهده نیست.

سوال اینجاست كه مهم ترین عوامل اثرگذار برمهاجرت چیست ؟
نظریه پردازان مهاجرت عواملی ماند ضعف درآمد، نابرابری درآمدی، محرومیت های نسبی، امنیت های اجتماعی،‌ رفاه، شاخص های توسعه ای، را از عوامل اصلی مهاجرت می دانند ضمن اینكه ارزش پول ملی كه پشتیبان وضعیت اقتصادی هست یكی از علل مهم مهاجرت به كشورهای توسعه یافته است.

طبق نظریه ی جاذبه و دافعه" اورت اس. لی" آنچه باعث فرار مغزها، ترك وطن و اقامت در سرزمین دیگر بخصوص برای گروه نخبه می گردد به طور معمول به دو گروه عوامل دافعه و جاذبه تقسیم می شود كه با ابعاد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و تخصصی ارتباط دارند. مهمترین مواردی كه میتوان در دسته ی مربوط به دافعه جای داد عبارتند از: افزایش فاصله طبقاتی، محدودیت آزادی، فرهنگ كاری ناكارآمد، كمبودامكانات تحقیقاتی و پایین بودن استانداردهای پژوهشی، عدم تعادل در درآمد و هزینه، بی عدالتی، بی قانونی و پارتی بازی. در مقابل علل رانشی، مواردی وجود دارد كه باعث جذب نخبگان در كشوری دیگر می گردد. این عوامل كششی عبارتند از: فرصت ادامه تحصیل، رفاه اجتماعی، تعادل هزینه و درآمد، سیستم آموزشی كارآمد، رفاه اقتصادی، آزادی سیاسی و اجتماعی، وجود فرصتهای شغلی و امنیت شغلی.

در عصر ارتباطات كه ظهور اینترنت مرزهای جغرافیایی رو در نوردیده،جهانی شدن برسبك زندگی اثر می گذارد و فناوری های ارتباطی برنگرش های اجتماعی،‌ سیاسی اقتصادی و فرهنگی تاثیر می گذارد زیرا هنگامی كه روابط اجتماعی بین مردم از سطح ملی به سطح جهانی گسترش می یابد ‌زمینه برای یكپارچه شدن جوامع ملی در یك جامعه جهانی فراهم می آید، طبق تحلیل یافته‌های گالوپ، دسترسی به اینترنت و به طور كلی رسانه‌های اجتماعی، اثر مستقیم و معناداری بر میل به مهاجرت دارد. اینترنت و واسط های كاربری مانند فیسبوك، اینستاگرام.. موجب تعاملات مردم در جوامع مختلف گردیده و ضمن گسترده شدن افق دید افراد موجب می شودكه از الگوهای مشتركی برای تنظیم و مدیریت روابط اجتماعی، ساختارهای مشترك سیاسی و اقتصادی برای تنظیم این روابط در سطح جهانی و استانداردهای مشابه زندگی استفاده كنند.

یافته های پژوهشی در آسیا بـر روی كارفرماهـای برتـر، نشان میدهد شركتها وكشورهایی كه تصویر خوبی از برند كارفرمایی خـود ایجـاد كـرده انـد، مقصد بسیاری از جویندگان كار شده اند به این معنا كه در برخی از كشورهای آسیایی كه با پدیده مهاجرت روبرو بوده اند جذابیت برند كارفرما به معنا ی فرآینـد ایجـاد و ارائـه تصـویری واضح به عنوان یك مكان جذاب برای كار نیروی انسانی فعلـی و بـالقوه، موجب كاهش مهاجرت گردیده است، از طرفی تجربه بین المللی در برخی از كشورهای در حال توسعه كه با پدیده مهاجرت گسترده نیروی انسانی متخصص روبه رو بوده اند با ایجاد شبكه هایی از متخصصان خارج از كشور درقالب ارائه انواع همكاری های پاره وقت و تبادل دانش وفن آوری های جدید با دانشگاه ها و مراكزعلمی و فنی داخلی موجب كاهش مهاجرت گردیده است. 

بنابراین برنامه ریزی صحیح،‌ اصلاحات اجتماعی،‌ فرهنگی،‌ اقتصادی، افزایش ارزش پول ملی و سیاست گذاریهای كلان جهت حفظ سرمایه های انسانی امری ضروری و نگاه ویژه دولتمردان را می طلبد و میتوان با الگو گرفتن از کشورهایی مانند چین و افزایش توسعۀ اقتصادی، از افزایش مهاجرت جلوگیری نمود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پس لرزه ادعای صادق زیباکلام درباره جنگ ایران و عراق
  • دولت ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای جبران خسارت سیل سیستان و بلوچستان اختصاص داد
  • وزیر کشور: ادعای حمایت دولت از یک لیست سیاسی در انتخابات بداخلاقی است
  • روز جمعه انتخابـات است؛ سکون سیاسی مطلق در سطح تهران!
  • ۴ سال سرنوشت کشور را به دست افراد اصلح بسپاریم
  • اصلاحات ، راه برون رفت از بحران مهاجرت سرمايه های انسانی
  • بارش‌های ۳ روز اخیر در اردبیل خسارتی به همراه نداشته است
  • مدیریت بحران اردبیل در آماده باش کامل
  • بارش‌های سیل‌آسا اردبیل را در بر می‌گیرد
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت